Vaksine_400x244

INFORMASJON OM KORONA OG VAKSINE

KLIKK HER

22.11.2021- oppdatering fra kriseledelsen kl. 13.00

Det er et omfattende og krevende arbeid med å få strømnettet i Sigdal tilbake i normal drift, med feil på både høyspent- og lavspentnettet. Mobil- og fibernettet skal være tilbake til normal drift de fleste stedene.

Midtkraft melder at strømforsyningen har kommet tilbake flere steder, men enkelte kunder vil fortsatt være strømløse. Det opplyses om at ca. 500 abonnenter fortsatt er uten strøm. Dette gjelder spesielt i områdene:

  • Nordbygda
  • Markeli
  • Søland og Frøvollseter
  • Vestbygda
  • Hiåsskogen, noen abonnenter.
  • Grønhovdsroa, noen abonnenter.

Det kan også være andre enkelte abonnenter i områder med fungerende hovedstrøm, som ikke har fått tilbake strømmen på grunn av feil i lavspentnettet. Midtkraft varsler om at det kan ta flere dager til alle har fått strømmen tilbake.

Midtkraft Nett har alt av tilgjengelig mannskaper ute, og har i tillegg leid inn mannskaper fra e-verket i Øvre Eiker samt andre entreprenører for rydding og hogst.

Kaldere vær kan medføre frostskade på vannledninger. Kommunen anbefaler derfor spesielt hytteeiere om å sjekke hytta, og om nødvendig stenge hovedkrana for vann og tømme vannledninger, dersom det fortsatt er strømløst på eiendommen.

Dusjanlegget ved Eggedal samfunnshus vil fortsatt holde åpent mellom kl. 15.00 og 20.00 utover uka. Her vil det også være muligheter for å lade telefoner eller lignende dersom det er behov for det.

Det er fortsatt mulig å tappe drikkevann ved Eggedal vannverk (skiltet ved avkjøring til Eggedal skole), samt ved inngangsdøra til kommunehuset i Prestfoss.

Vi oppfordrer alle til å dele denne informasjonen med de som fortsatt er berørt av hendelsen.
Er du usikker på om du skal oppsøke noen – gjør det! Det er viktig at vi bryr oss om hverandre.

Vi vil også gjøre oppmerksom på kommunens egenberedskapsbrosjyre som du finner her.

Kriseledelsen planlegger ny oppdatering kl. 18.00