Koronavirus - bilde pixabay

Korona: informasjon og registrering av selvtest

KLIKK HER

Flagg+redigert

Krigen i Ukraina

KLIKK HER

Koronavirus - bilde pixabay

Korona: informasjon og registrering av selvtest

Registrering av selvtest

FHI melder at vi nå er på vei inn i en sommerbølge med økt smitte som følge av en ny variant av omikron (omikron BA.5). Sigdal kommune ønsker å følge med på smittesituasjonen, så det er ønskelig at personer med positiv selvtest registrerer dette.
Det er ingen restriksjoner unntatt at det anbefales at de som er seg syke holder seg hjemme, og unngår kontakt med personer som har risiko for å bli alvorlig syke.

Du bes selv å registrere at du har tatt en positiv selvtest. Informasjonen kommer rett inn i kommunens system. 
Registrer deg her (pålogging med BankID). 

Du kan oså logge inn via QR kode: 
QR kode - registrering av selvtest.pngI denne løsningen kan innbyggere med egen BankID registrere positiv test for seg selv. Foresatte har mulighet til å registrere egne barn.

Anbefaling om ny oppfriskningsdose (4. dose) med koronavaksine

FHI anbefaler en ny oppfriskningsdose for følgende målgrupper:

  • Personer 75 år og eldre og sykehjemsbeboere (oppstart fra 1. juli).
  • Personer 65 – 74 år, og personer i aldersgruppen 18 – 64 år med underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp av covid-19 (planlagt oppstart 1. september).

 

Oppfriskningsdose kan tilbys tidligst 4 måneder etter siste vaksinedose. Gjennomgått omikroninfeksjon ser ut til å gi en lavere grad av immunstimulering sammenlignet med tidligere varianter. Anbefalingen gjelder uavhengig av om man nylig har gjennomgått infeksjon. Tidsintervall fra tilfriskning etter gjennomgått infeksjon til ny oppfriskningsdose bør være minimum 3 uker, men et lengre intervall vil som regel gi en bedre immunrespons.

Planlagt utsending av koronavaksiner er i uke 29, og vaksineteamet i Sigdal kommune planlegger derfor massevaksinasjon i nye lokaler i Sentrumsgården,( Borgestubakken 1) TORSDAG 28. JULI.

Personer 75 år og eldre kan bestille time til vaksinasjon på tlf. 476 88 007 mandag – torsdag kl. 08.30 – 15.00. Det vil også bli sendt ut SMS til aktuelle personer med tilbud om vaksine. Personer over 80 år har fått tilbudet tidligere i sommer, men det er fortsatt mulig å melde seg på for de som ikke tok imot tilbudet om oppfriskningsdose i juni.