Vaksine_400x244

INFORMASJON OM KORONA OG VAKSINE

KLIKK HER

Sommerhilsen fra ordfører Tine Norman og kommunedirektør Jostein Harm

09. juli 2021

Dette er den andre sommeren som er preget av pandemirestriksjoner. Det er likevel én stor forskjell, og det er at nå er vaksineringen i full gang. 8 juli hadde 51% av befolkningen i Sigdal fått dose nr. 2 og 78,9 % av befolkningen dose 1 av korona vaksinen.
Smittetrykket i Sigdal er lavt, men det kan snu fort, det har vi sett før. Det er allikevel grunn til optimisme – ikke minst fordi vaksineringen nå har skutt fart.

Vi håper og tror at Sigdalssamfunnet har bestått det som kan oppleves som en slags «eksamen» der alle gode krefter har spilt på lag. Innbyggerne og fritidsbeboere har lojalt fulgt råd og regler. Det samme har bedrifter og virksomheter- selv om det har vært tøft og krevende. De demokratiske prosessene har fungert.  Folkevalgte snudde seg rundt og lærte seg å bruke Teams på rekordtid. I krisetider er det ekstra viktig at vi har et velfungerende demokrati.

Vi vil rette en ekstra takk til alle som har stått på i kommunen, og som alle har samarbeidet til felles beste.

Mange medarbeidere har fått nye arbeidsoppgaver, gjort ting de aldri har gjort før. Jobbet lengre dager enn hva sunt er, men med et smil og en «ståpå» vilje uten sidestykke.  

Slik vi ser det, har innbyggerne fått et forsvarlig tilbud selv om noen omprioriteringer måtte til.

Det er viktig at vi tar med oss de gode erfaringene fra pandemien i den videre utviklingen av kommunen, men akkurat nå skal vi glede oss over at det kan se ut som om det verste er over. Vi håper på mye finvær og sosiale lag med familie og venner. Hva du enn liker å lade opp med i løpet av ferien så håper vi du får gjort mye av det som gir deg energi og glede.


Tusen takk for godt lagarbeid!


Vi ønsker alle en god og trivelig sommer!

 

Hilsen

Tine Normann, ordfører

Jostein Harm, kommunedirektør