Til elever og foreldre i Sigdal kommune

Ansatte og skoleledere gleder seg veldig til å se elevene igjen. Tusen takk til elever og foreldre for engasjement og godt samarbeid. Den digitale skole i Sigdal har fungert relativt godt, og elevene har hatt tett kontakt med skolen. Skolene åpner nå gradvis, og først ute er 1.-4. trinn. Vi skal fremdeles sørge for at elevene har et trygt og godt skolemiljø. Alle som jobber på skolen, skal følge med på at elevene har det bra.

I perioden framover er vi ekstra nøye med å sikre godt smittevern. Dette avhenger av at vi alle gjør en innsats og følger de nye rådene for smittevern. På skolene vil vi være spesielt opptatt av å:

·         Vaske hender og lære elevene gode rutiner for håndvask

·         Ha godt renhold

·         Vaske utstyr jevnlig

·         Være ekstra mye ute med elevene

·         Holde god avstand til hverandre

I Sigdal er vi så heldige å ha store skoler og flotte uteområder. Det er god plass, så det er positivt. På Nerstad skole var det ikke vasker i klasserommene. Men dette vil være på plass når elevene kommer 27.april.

Hvis barnet ditt ikke føler seg bra
Kommunelege i Sigdal Marit Beate Smetbak forteller at det ikke er smitte i Sigdal. Hun understreker at elever som får vondt i halsen og hoster må holde seg hjemme. Ikke møt på skolen eller SFO hvis barnet ditt har feber. Nå går vi inn i pollensesongen, og det kan være flere elever som har allergi. Disse kan komme på skolen. Har du flere spørsmål om sykdom, så sjekk veilederen for skolen. Det er ekstra viktig at barna holder seg hjemme i minst ett døgn etter at de har blitt symptomfrie. Hvis noen andre hjemme har luftveissymptomer eller fått påvist koronaviruset, skal dere ikke følge barna til skolen. Hvis barna blir dårlig på skolen, tar vi kontakt med foreldrene. Barna må hentes eller gå hjem fra skolen så fort som mulig.

På fritiden
Håndvask er like viktig hjemme som på skolen. Vask hendene før dere kommer på skolen, og med en gang dere kommer hjem. Barna bør helst omgås få andre barn på fritiden og da gjerne leke ute.

Skoleskyss
Hvis elevene tar skolebuss må de huske å holde god avstand, både mens de venter på bussen og i bussen. Det samme gjelder hvis elevene tar annen transport til skolen. Skoleskyss og offentlig transport bør unngås hvis det er mulig. 

Har dere flere spørsmål sjekk udir.no eller ta kontakt med skolen.  Velkommen tilbake til skolen.


MVH
Susanne Taalesen
skolesjef i Sigdal